Cursus liedzang

cursus liedzang

De cursus ‘zing je lied’ is voor mensen die een lied willen kunnen overbrengen op anderen. Hoe komt het over, wat vraagt de interpretatie van dit lied of deze stijl? Zangtechnische onderwerpen, articulatie, verbinding van wat je zingt met je lichaamstaal, zeer diverse onderwerpen komen hierbij aan bod. Spannend, ontroerend en vervullend om te doen. De groep is klein, het is privéles in een groep. Je leert van elkaar en daardoor maak je grote stappen in je uitdrukking en presentatie. Je went eraan gehoord te worden, in een kring die veilig is. We beginnen met inzingen samen.

Vier avonden komt een pianiste de zangers in de cursus begeleiden zodat je de muziek in het geheel en de dialoog met de pianopartij kunt ervaren. Soms hebben we geluk dat op de andere avonden ook een pianist komt spelen, gewoon omdat ze het leuk vindt om te spelen in deze bijzondere groep. Elke serie zijn er een of twee thema-avonden. Dan doen we iets dat samenhangt met liedzang, zoals podiumpresentatie, de invloed van je plaats op het podium of contact maken met het publiek.

Het zijn twee lange cursussen, en een korte aan het eind voor wie het leuk vindt om even te proeven hoe het is om mee te doen. Je kunt als je een paar keer wilt proeven in een ander deel van het jaar, even contact met me opnemen of er plaats over is in de groep.

Dit jaar werken we buiten, onder de overkapping van landgoed Kraaybeek. Door hier te werken, genieten we niet alleen van het heerlijke landgoed, maar steunen we ook de zelfoogsttuin op het landgoed. Denk in dit jaargetijde wel aan een dubbele laag kleding over de benen, een muts en handschoenen.

 

Liedcursus winter en lente 2022 – 8 keer, om de week op woensdagavond 

Woensdagavonden 20.15 tot 21.40 uur.
De data zijn: 9/2, 23/2, 9/3, 23/3, 6/4, 20/4, 11/5, 25/5 2022.
Kosten 8x 156 Euro, jongeren 129 Euro.

Deze cursus is per 1 januari volgeboekt. Je kunt je aanmelden voor de website, of eens een keer meekijken voor een volgende cursus. Ook kun je op een lijst komen dat ik je laat weten wanneer iemand een keer niet kan, dat je die avond komt Dat kan via 0343 785562 of info@zingjeleven.nl

 

Korte liedcursus juni en begin juli 2022- drie keer op woensdagavond

Woensdagavonden 20.15 tot 21.40 uur.
De data zijn 8 en 22 juni, 6 juli.
Kosten 3x is 60 euro

Pianobegeleiding door Nobuko Takahashi