Cursus zangtechniek

cursus zangtechniek

 

Cursus zangtechniek 

De cursus zangtechniek in het najaar gaat door, onder de overkapping van Kraaybeek

 

Dit maal gaat de cursus over hoe de nieren sturing geven aan de adem. De longen bevatten de adem en de nieren sturen de adem en bepalen de diepte ervan. In deze cursus gaan we onderzoeken met welke zang oefeningen jij je nieren versterken kunt, zodat je stem meer gebalanceerd is. Tegelijkertijd maakt dit je weerbaar voor ziekten die op de longen neigen te slaan, ook niet gek in deze tijd.

De cursus bestaat uit oefeningen en uitleg, aangevuld met het zingen van fijne meerstemmige liederen in vanuit alle tijden en werelddelen om de oefeningen in de praktijk te brengen en om te voelen hoe heerlijk het is om zo voluit te zingen. Iedere week krijg je een oefening mee om thuis door te werken, soms krijg je oefeningen speciaal voor jouw stem. Zo kom je echt verder met je handigheid in het zingen. Er is veel ruimte voor individuele aandacht. Je leert van het oefenen maar ook door te luisteren hoe er met een ander gewerkt wordt. Daardoor maak je snel vorderingen in zowel je eigen stemgebruik als in het begrip voor hoe de stem reageert.  Voor wie het fijn vindt om zangles in een groep te volgen en samen te zingen. Je oefent op je eigen niveau, dus beginners en gevorderden komen beiden aan hun trekken. Leeftijd: 14-100 jaar.

We werken buiten
Dit jaar werken we buiten, onder de overkapping van landgoed Kraaybeek. Dit bieden zij van harte aan. Met deze cursus steunen wij op onze beurt  de stichting Grondbeheer. Daarmee komt het landgoed Kraaybeek van haar hypothecaire last af en blijft de biologische landbouwgrond veiliggesteld buiten de handen van particulieren of eventuele beleggers.

Tijden, data en kosten
De lessen vinden plaats in Driebergen op woensdagavonden 19.15-20.15 uur (niet in de schoolvakanties). Om 19.00 uur is er thee.De data voor de cursus van september tot december zijn:
16 september, 30 september, 7 oktober, 14 oktober, 28 oktober, 4 november, 18 november, 25 november, 2 december, 9 december.
De kosten voor 10 x zijn 137 euro. Jongeren 102 euro.

 

Na december start de eerstvolgende cursus op 13 januari 2021