Cursus zangtechniek

cursus zangtechniek

 

Cursus stem, adem, nieren

Ik kreeg veel vragen van mensen die interesse hadden in de cursus over de invloed van de nieren op de adem, mensen die wilden meedoen maar niet die 10 woensdagavonden konden. Daarom nu een korte serie van drie keer op zaterdagmorgen 9, 16 en 23 januari van 10-12 uur. Je leert in kort bestek wat de nieren doen in de ademhaling, hoe je ze .versterkt en meer rol geeft in je stem en hoe je ze in trilling brengt.  Het resultaat: meer stabiliteit in de stem, meer draagkracht en flexibiliteit onder de stem.

Zaterdagmorgen 9, 16 en 23 januari in Driebergen. Prijs 73 euro.

Opgave via info@zingjeleven.nl

 

Als het geld een drempel is voor je, overleg dit dan even via info@zingjeleven.nl of 0343 785562. Zonde om het daar om te moeten laten.

 

De cursus zangtechniek in het najaar gaat door, onder de overkapping van Kraaybeek

Dit maal gaat de cursus over hoe de nieren sturing geven aan de adem. De longen bevatten de adem en de nieren sturen de adem en bepalen de diepte ervan. In deze cursus gaan we onderzoeken met welke zang oefeningen jij je nieren versterken kunt, zodat je stem meer gebalanceerd is. Tegelijkertijd maakt dit je weerbaar voor ziekten die op de longen neigen te slaan, ook niet gek in deze tijd.

De cursus bestaat uit oefeningen en uitleg, aangevuld met het zingen van fijne meerstemmige liederen in vanuit alle tijden en werelddelen om de oefeningen in de praktijk te brengen en om te voelen hoe heerlijk het is om zo voluit te zingen. Iedere week krijg je een oefening mee om thuis door te werken, soms krijg je oefeningen speciaal voor jouw stem. Zo kom je echt verder met je handigheid in het zingen. Er is veel ruimte voor individuele aandacht. Je leert van het oefenen maar ook door te luisteren hoe er met een ander gewerkt wordt. Daardoor maak je snel vorderingen in zowel je eigen stemgebruik als in het begrip voor hoe de stem reageert.  Voor wie het fijn vindt om zangles in een groep te volgen en samen te zingen. Je oefent op je eigen niveau, dus beginners en gevorderden komen beiden aan hun trekken. Leeftijd: 14-100 jaar.

We werken buiten
Dit jaar werken we buiten, onder de overkapping van landgoed Kraaybeek. Dit bieden zij van harte aan. Met deze cursus steunen wij op onze beurt  de stichting Grondbeheer. Daarmee komt het landgoed Kraaybeek van haar hypothecaire last af en blijft de biologische landbouwgrond veiliggesteld buiten de handen van particulieren of eventuele beleggers.

Tijden, data en kosten
De lessen vinden plaats in Driebergen op woensdagavonden 19.15-20.15 uur (niet in de schoolvakanties). Om 19.00 uur is er thee.

De data voor de cursus van september tot december zijn:
16 september, 30 september, 7 oktober, 14 oktober, 28 oktober, 4 november, 18 november, 25 november, 2 december, 9 december.
De kosten voor 10 x zijn 137 euro. Jongeren 102 euro.

activiteit is geweest

 

Na december start de eerstvolgende cursus op 13 januari 2021