Meezingochtenden


Meezingochtenden op zondagmorgen

Zing je in een koor, solo in een band, of alleen onder de douche? Maakt niet uit. In deze meezingochtenden gaat het om het (terug)vinden van onze creativiteit. We zingen zonder bladmuziek. Hoe mooi muziek van bladmuziek ook is, het ontneemt ons soms onze spontaniteit. Speelsheid is ons instrument op deze ochtenden.
Muziek van over de hele wereld die ons ontroert, verbindt en de gekkigheid in onszelf naar boven haalt. Deelname vanaf 14 – 100 jaar.

Kom mee doen op zondagochtenden 10.30-12.15 uur. Muzikale leiding  Inge van Keulen. Pianobegeleiding Ronald van Eunen.

Deelname: 16 euro volwassenen. Jongeren / kleine beurs 7 euro.

 

Data 2023 zijn:

15 januari, 12 februari, 12 maart, 2 april, 14 mei, 11 juni, 9 juli

Dan gaan we eind augustus, na de zomervakantie weer verder.

Opgeven kan via de agenda van het Beauforthuis.
Op de bonnefooi komen kan ook.

 

 

Zondagochtend-improvisatie en muzikale spelen

vervolgt op zondagochtenden wanneer ik weer ruimte heb om dit te organiseren, en op aanvraag!

 10.30 – 12.15 uur

We werken met voor iedereen toegankelijke oefeningen aan vaardigheden die je nodig hebt voor improvisatie: een muzikale beweging doorgeven, sterk luisteren, wakker zijn zonder te scherpe focus, reageren vanuit focus terwijl je het geheel waarneemt. We gaan werken aan nieuwe vormen van improvisaties, met medeklinkers, klinkers, clusters. Wat we ook oefenen, met en zonder muziek, met en zonder beweging, je zult merken dat alles muzikaal is. Met deze workshop school je je zintuigen.
Wat je zeker kunt verwachten is: veel plezier, samen-zijn, lachen afgewisseld met concentratie, en het zelf maken van nieuwe muziek. Hiermee werk je behalve aan ontspanning ook aan muziek van de toekomst! Muziek waar iedereen aan mee kan doen en die je op het moment zelf creëert samen.
De ochtenden zijn los van elkaar te volgen maar hebben wel een opbouw waardoor je verdiept en er beter in word.
Deze improvisatie-ochtenden zijn geaccrediteerd als beroepsspecifieke bijscholing voor muziektherapeuten bij het register vaktherapie. Bij de NVKT zijn deze geaccrediteerd voor 6 punten onder AM nummer 2021-0037.

 

Meezingochtenden in IJsselstein

De meezingochtenden in theater Pantalone IJsselstein zijn voorlopig afgelast. We hopen in het najaar hier weer mee te kunnen beginnen.

Tijd 11.00-13.00 uur, met pauze. Genieten, zingen, spelen, luisteren, bewegen. Begeleid door pianist Sjoerd Brouwer of Ronald van Eunen. Prijs 15/7,50 E. Reserveren kan hier Hiermee kom je op de website van Theater Pantalone, Linnaeusweg 5, IJsselstein.