Repertoire

Inge van Keulen: Repertoire

 

‘Tegen de tijd – Parels van het Nederlandse lied’ zang, met de pianist Sjoerd Brouwer.  Wat een schat aan mooie muziek hebben wij in onze eigen taal. We hebben veel plezier met dit gemengd vrolijk, ernstig en hilarisch Nederlandstalig repertoire. Wij delen dit plezier graag met jullie! Een avond lachen en overpeinzen is op dit moment sowieso een goed idee. Onder meer muziek en teksten van Jules de Corte, Annie Schmidt, Jan Rot, Frank Boeijen. Ook liedjes die je bijna vergeten was.

Salve Regina barokcomposities van Alessandro Scarlatti, Domenico Scarlatti, Pergolesi, Vivaldi. Afwisselende aangrijpende en toch lichtvoetige muziek waarin toewijding, dankbaarheid en menselijke kwetsbaarheid centraal staan. In het bijzonder geschikt voor de Mariamaanden mei en oktober, en voor moederdag.

Stabat Mater van Pergolesi, uitgevoerd door Claudia Witlam en Inge van Keulen, op orgel Henk Veldman. U kunt ons voor pasen 2018 boeken. Wij kunnen het programma eventueel aanvullen met bijpassende barokmuziek.

Jiddisje en Sefardische volksmuziek. Ik heb een groot repertoire aan bekende en minder bekende Jiddisje en Sefardische liederen om met een accordeonist en violist op te voeren. Wilt u ons boeken voor de eerste zondag van oktober, wees dan op tijd, want dan zijn er vaak meerdere belangstellenden.

 

Reacties uit het publiek:

 

‘Jullie waren zo samen dat de stem wel een instrument leek en het instrument op zang.’ (over ‘een vrolic wesen’)

Jullie stemmen passen zo goed bij elkaar, de een zo helder de ander zo warm, het brengt hemel en aarde bij elkaar’ (over Claudia en Inge)

Ik heb ‘Frauen Liebe und Leben al vaak gehoord maar nog nooit zo! Ik heb me geen moment verveeld!’

Nieuwsblad van Noord-Oost Friesland: ‘. een hoogtepunt was wel de zang van Inge van Keulen, zo zuiver en met veel gevoel dat je soms zelfs even moest slikken (over de Jiddisje muziek).

‘Het was zo fijn dat je uitleg gaf tussendoor, je zong het woord in het Italiaans en ik begreep precies waar het over ging.’

‘Ik kan geen Jiddisj maar ik begreep wel waar het over ging.”

‘Je brengt het zo dichtbij, je keek naar ons en het kwam binnen.’

Programma’s uit de afgelopen jaren

Engelse en Franse luitliederen. Met de luitist Gert de Vries voerde ik diverse luitliederen uit. Eenvoudig, kalm en intens.

Met het ensemble ‘Een vrolic wesen’  balanceren we op de rand van de Italiaanse Renaissance en Barok.  We laten diverse uitvoeringen van dezelfde teksten en thema’s horen, zodat u de verschillen kunt onderscheiden. Er klinkt heerlijke muziek om bij weg te dromen, maar ook drama zoals dat in die tijd uitgebeeld kon worden.  Tussendoor geven we uitleg zodat u zich in kunt leven en meegevoerd wordt in die tijd. Wilt u ons boeken, dan kan dat via Jos van der Giessen jos.vandergiessen@gmail.com of via vankeulen.inge@gmail.com.

Programma De liefde van de vrouw met pianist Huub Jansen. Liederen van onder meer Schumann: Frauen Liebe und Leben en Granados: La maja dolorosa

Lier en zang met lierspeelster Floortje Bedaux: muziek van B. Gradenwitz voor begeleiding in de laatste levensfase.

Italiaanse vrouwelijke componisten uit de barok. Gamba (Jan Kaldeway), clavecimbel (Jos van der Giessen) en zang. Muziek van onder meer Barbara Strozzi en Isabella Leonarda.