Aanpak zanglessen

werkwijze zanglessen

Wie je bent, klinkt door in je stem. Daarom is het zo heerlijk en soms ook spannend. Als ik zing, kom ik in contact met mezelf, en dan ook met mijn omgeving. De muziek die door me gaat, wijst de weg wat er in mijn lichaam gebeuren moet om het lied meer tot zijn recht te laten komen. Hoe meer ik mij in een juiste balans breng, hoe meer ruimte de muziek krijgt. En dat is een ontzettend plezierige ervaring die bevrijdend werkt. Dit is wat ik in mijn lessen doorgeef, afgestemd op de persoon, diens ervaring en stem. Ik kan het iedereen aanraden eens te proberen.

In de les komt resonans, licht en makkelijk zingen, vol zingen, lichamelijke losheid en stevigheid, een natuulijke ademgang, een goede houding, interpretatie van de muziekstijl, echtheid in de uitdrukkking van het lied aan bod. Je stembereik vergroot door de lessen, je krijgt fysiek meer mogelijkheid om uit te drukken hoe je het van binnen eigenlijk hoort en je gaat meer begrijpen van de muziekstijl waarin je zingt.

Ik ben aangesloten bij het collectief Muziekcirkel Driebergen. Daardoor kun je als leerling ook meedoen in activiteiten van de muziekcirkel, zoals gezamenlijke concerten, ensemble-coachings en het jaarlijkse muziekconcours voor jongeren.